2024 Yaz Bilim Kampı Başvuruları Başlamıştır.

Başvuru Formu için Lütfen tıklayınız

2024 YAZ BİLİM KAMPLARI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Hacettepe Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik Bilim Kampları Başvuruları Başlamıştır.

Saygı Değer Öğretmenler, Veliler ve Sevgili Öğrenciler,

24 Haziran 03 Temmuz 2024 tarihleri arasında 30. sunun yürütücülüğünü gerçekleştirecek olduğum, ülkemizde ilk ve benzer örneği olmayan, öğrencilere yönelik Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik Bilim kampları ile ilgili başvurular başlamış olup, bilgilendirme aşağıdadır.

Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik Bilim Kampları:

1. Bilim Kamplarımız 5 Yıldızlı Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness, Kızılcahamam Ankara da gerçekleştirilecektir.
2. Kampımızın kabul kriteri; 7-8-9-10-11 ve 12 sınıflarda okuyan öğrenciler, yada Liseyi bitiren hedefi olan öğrenciler kabul edilecektir. Öğrencilerin seçiminde kampımızın hedefine ve amacına uygun olan öğrencilere öncelik tanınacaktır.
3. Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik bilim Kampımızın süresi 10 gün olup; 24 Haziran-03 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

4. Kampımızda Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik bilim kampları ayrı ayrı salonlarda yapılacağından; başvuru yaparken belirtilen bilim dallarından herhangi birini seçmelisiniz. Kampa katılan her öğrenci hangi daldan katılırsa katılsın, kampımız bir bütün olduğundan diğer bilim dallarındaki eğitmenlerimize istediği soruyu sorup bilgi alabilecekler.

5. Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik kamplarımızda; Ülkemizin değişik Üniversitelerinde ve okullarında görevli, konusunda deneyimli, 7 Prof. Dr., 4 Doç. Dr., 2 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Dr., 2 Öğretim Görevlisi, 3 Arş. Gör. Dr. ve Olimpiyat Eğitimlerini tamamlamış, bu eğitimlerde görev almış, başarılı 8 tane Öğretmen olmak üzere toplam 28 kişilik eğitim kadromuz görev yapacaktır.

6. Bilim kamplarımıza; ülkemizde konusunda deneyimli ve gençlerin ufkunu açacağını düşündüğümüz bilim insanlarını davet edip, söyleşiler yapılacak, konferanslar verilecektir.

7. Kampımızın kazanımlarını pekiştirmek, başarıyı artırmak için, herhangi bir kitapta yayınlanmamış çok sayıda sorudan oluşan ileri düzeyde sınavlar uygulanacak, açık uçlu sorular sorulacaktır.

8. Kamp süresince her akşam günün değerlendirilmesi çalışmaları yapılacaktır.

9. Kamp süresince akşamları konu tekrarı ve soru çözümleri gerçekleştirilecektir.

10. Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik kamplarımızda; ileri düzeyde pratik ve teorik dersler anlatılacak olup; arazi çalışması, doğanın dilini anlama gezisi ve kampın değerlendirilmesi yapılacak olup kamp süremiz toplam 10 gündür.

11. Bilim kamplarımızda arazi ve gezi çalışması yapılacak olup, katılacak öğrenciler ile birlikte Kızılcahamam ve çevresindeki Bitki ve hayvan fosillerinin bulunduğu alanlar gezilecek, öğrenciler ile birlikte fosil toplama ve arazide fosil ve yaşayan canlıların incelemesi yapılacaktır. Kızılcahamam Işık dağına ve çevresine arazi çalışması ve gezi yapılacaktır.

12. Günde 10 saat ders yapılacak olup; toplamda kamp süresince en az 90 saat ders yapılacaktır.

13. Biyoloji kampımızda; Biyoloji temel alanının önemli alt dallarına ait dersler ve uygulamaları akademik düzeyde anlatılacaktır.

14. Bilim kampımıza Fosil ve yaşayan örneklerden oluşan gezici müzemiz kurulacak, 3.5 Milyar yıldan günümüze kadar birçok örnek müzemizde sergilenecektir.

15. Bilim kampımıza bilimsel temelli fotoğraf sergisi açılacaktır.

16. Fizik, Kimya ve Matematik kampımızda; Fizik, Kimya ve Matematik temel alanının önemli alt dallarına ait dersler anlatılacak olup, bu derslerin konuları lise müfredatının tamamını kapsayacaktır.

17. Kampımızda yeteri kadar Işık ve Stereo Mikroskop bulundurulacak, inceleme ve araştırma  Laboratuarı oluşturulacaktır. Oluşturulacak laboratuarda uzman akademisyenler eşliğinde isteyen istediği kadar çalışma yapabilecektir.

18. Biyoloji kampımızda araziden toplanan ve eğitmenlerin getirdiği örnekler mikroskoplar yardımıyla incelenecektir.

19. Her gün en az 4-5 saat dinlenme yada sosyal aktivite zamanı ayrılacaktır.

20. Akşamları birlikte belgesel izleme ve belgesel yorumlama saatimiz olacaktır.

21. Bazı akşamlar otelde birlikte sosyal aktiviteler gerçekleştirilecektir.

22. Kamp masrafları kampa katılacak öğrencilerin velileri tarafından karşılanacak olup kamp için her şey dahil (Eğitim giderleri, Tam pansiyon konaklama, Transfer, Arazi ve gezi giderleri) ödenecek ücret 10 gün 19.000,00 (Ondokuzbin) TL dir.

Ödemeler: 5.000,00 TL kesin kayıt kabulünde ve devamında iki eşit taksitle ödenecektir.

23. 10 günlük kamp için ödenecek ücrete; tam pansiyon her şey dahil, Açık büfe Sabah kahvaltısı, Öğlen ve açık büfe akşam yemekleri, konaklama giderleri ve ara öğün. Türk hamamı, sauna, jakuzi, termal havuz, kapalı-açık yüzme havuzu, fitnes center, Tüm eğitim giderleri, Gezi-Arazi çalışmaları için kiralanacak otobüs giderleri, laboratuar ve ekipman giderleri, eğitim ekipmanları, gezilecek yerlerin giriş ücretleri, dahil olup; kampa katılan öğrencinin ayrıca herhangi bir harcama yapması söz konusu olmayacaktır.

24. Kampa katılacakların, Ankara Otogar ile Bilim kampının yapılacağı otel arasındaki transferleri ücretsiz olarak tarafımızdan yapılacaktır. (Uçak ile Anakaraya gelenler otogara BELKO-HAVAŞ ile ulaşımlarını sağlayacak ve onlarında Otogar-Kızılcahamam transferleri ücretsiz yapılacaktır). (Tren-hızlı tren ile Ankara’ya gelenler, otogara gelecek ve onlarında Otogar-Kızılcahamam’a ücretsiz transferleri saplanacaktır)

25. Bilim kampımıza katılmak isteyenler  başvuru formunu  biyolojiolimpiyatlari.com, egitimkamplari.com, dogaokulu.net, ve bilimkamplari.com web sayfalarımızın herhangi birinden doldurarak yusufdurmus111@gmail.com yada yusufd@hacettepe.edu.tr adresine göndermeleri yeterli olacaktır.
Başvuru yapanlara detaylı program ve ödemelerle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

26. Kamp kontenjanlarımız 50 katılımcı Biyoloji, 30 katılımcı Fizik, 30 katılımcı Kimya, 30 Matematik ve olmak üzere toplam 140 kişi ile sınırlıdır. 

Başvuru önceliğine göre kabul gerçekleşecek olup; kontenjanlar dolduğunda yeni grup açılmayacaktır.

Detaylı bilgi için web sayfalarımızdaki başarı ve gurur tablolarımızı, kampımızın kazanımlarını inceleyebilirsiniz
 

Selam Sevgi ve Saygılarımla

Proje Yürütücüsü

Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş

0532 511 25 02

Konusunda deneyimli akademisyenler ve ülkemizin seçkin Öğretmenleri ile geleceğin bilim insanlarını buluşturmak, Birlikte kamp yapmalarını, ayni ortamı paylaşmalarını sağlamak, gelecekteki hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerine destek olmak, çocuklarımızın ufkunu açmak, sorgulayan araştıran nesiller yetiştirmektir. Gençlerimize bilimsel bakış açısı kazandırarak, geleceğin Bilim insanlarını yetiştirmektir.

Öğrenci
ÖĞRENCİ STATÜLÜ ÖĞRETMEN
UZMAN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
EĞİTİM KAMP ORGANİZASYONU